Automation: minder fouten, meer succes

Wat is Integreater?

Vanuit onze expertise ‘automation’ helpen we organisaties bij de transformatie van een traditionele infrastructuur naar een programmeerbaar netwerk. Door middel van standaardisatie, automatisering en integratie van bedrijfskritische netwerken kunnen onze opdrachtgevers beter, slimmer en veiliger werken. Hierbij zetten we de meest innovatieve softwareoplossingen en delivery platforms in.

Wij helpen klanten beter, slimmer en veiliger te werken.

Wat ga je doen?

Veel organisaties laten bepaalde ICT-gerelateerde handelingen nog door mensen uitvoeren, terwijl er steeds meer automatisch kan. Als automation expert houd je je niet alleen bezig met het architectuurontwerp van een Automation Platform, maar ook het testen, het documenteren van processen en de implementatie. Zo help je klanten efficiënter en minder foutgevoelig te werken.

In welke rol wil jij verder groeien?

Iedere Routz engineer die actief is binnen automation heeft een bepaald basisniveau en kan vervolgens zijn of haar kennis uitbreiden. Afhankelijk van jouw gewenste specialisatie, maken we een ontwikkelplan op maat met de daarbij behorende certificeringen. We verwachten dat je al bekend bent met methodieken en technieken als Cloud, virtualisatie en scripting.

– Denzel
Ik zie mezelf wel verder groeien in de rol van architect of business consultant
Lees meer
– Denzel
– Denzel

Panel:

Naam: Denzel van Vegchel
Leeftijd: 34 jaar
Woonplaats: Venlo
Functie: DevOps engineer / Automation engineer / Network engineer
Opleiding: Network Infrastructure Design (NID) – Zuyd Hogeschool

Wat is je achtergrond?

“Nadat ik m’n mbo-opleiding ICT Beheer en hbo-studie Network Infrastructure Design had afgerond, ging ik aan de slag als service desk medewerker bij een dienstverlener in cloud oplossingen. Daar kwam ik al vrij snel in aanraking met open source software, Linux systemen en DevOps processen, waar ik me verder in ben gaan ontwikkelen. Door de jaren heen groeide ik door tot netwerk engineer. Na zo’n 8 jaar had ik behoefte aan een nieuwe stap.”

Wat gaf de doorslag om voor Routz te kiezen?

“De voorwaarden zijn goed, maar dat vind ik niet het belangrijkste. Want als het werk saai is of de sfeer is klote, dan word je ook niet gelukkig. De achterban van Routz is heel betrokken en investeert in je. Je bent geen nummertje en dat vind ik erg prettig. Wat voor mij al snel de doorslag gaf, was een kort telefoontje met een oud-collega die al bij Routz werkte. Die zei: ‘Zoals ik je ken, ga jij hier wel gelukkig worden’ en hij had gelijk.”

Hoe ziet je werkweek eruit?

“Ik werk nu aan een opdracht bij een multinational die vooral groot is in toelevering en halffabricaten voor chipfabrikanten. Dat doe ik deels op locatie en deels vanuit huis. Verder zit ik één dag in de week bij Routz in Echt. Daar begeleid ik studenten en young professionals op technisch inhoudelijk gebied. Bijvoorbeeld starters die versneld hun certificeringen willen halen of klanten die hun certificeringen weer op orde willen hebben.

Aan wat voor soort opdrachten werk je?

“Het bedrijf waar ik nu zit, heeft gigantisch veel switches en routers over de hele wereld. Het beheer daarvan gebeurt nu nog grotendeels met de hand en dat kan een stuk efficiënter en minder foutgevoelig. Ik ben bezig met het ontwikkelen van een platform, waardoor ze vrij eenvoudig met bestaande mensen geautomatiseerde taken kunnen uitvoeren. Dat doe ik van A tot Z. Dus van architectuurontwerp en het documenteren van processen tot de daadwerkelijke implementatie van een Automation Platform.”

Wat geeft je het meeste voldoening?

“Een grote universiteit had geïnvesteerd in een CEPH storage cluster en die heb ik in zo’n 5 maanden ‘productie ready’ gekregen. Daar kwam onder meer een stukje ontwerp, automatisering en beheer bij kijken. Ik heb gezorgd voor duidelijke documentatie en dat het goed en veilig werkt. Als je dan klaar bent en je ziet dat er meteen gretig gebruik van wordt gemaakt, voelt dat natuurlijk goed. Waar ik trouwens ook veel voldoening uit haal, is de bijdrage die ik lever aan de Praecellenti leeromgeving van Routz.”

In welke richting wil je verder groeien?

“Om bij te dragen aan groei, moet je zelf ook blijven groeien. Dat ik mensen binnen en buiten Routz verder kan helpen, vind ik op dit moment erg leuk. Maar ik zie mezelf in de toekomst vooral verder groeien in de rol van netwerk architect of business consultant.”

Wat is jouw advies aan een toekomstige Routzer?

“Verdiep jezelf in de organisatie en kijk goed naar wat je écht belangrijk vindt. Ik kende Routz in het verleden alleen als netwerkpartij. Pas later werd me duidelijk dat ze zich ook bezighielden met DevOps, coding en automatisering. Als je wilt groeien in jouw vakgebied bij een betrokken werkgever, zit je goed bij Routz.”

 

Praecellenti: van leren naar excelleren

Opleidingen en trainingen

Om een excellente professional te blijven, moet je je blijven ontwikkelen. Routz biedt Network Operations medewerkers dan ook ontwikkeltrajecten aan op basis van verschillende ontwikkelpaden. Deze bestaan uit (technische) productcertificeringen, vaktechnische trainingen, opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en diverse vormen van individuele begeleiding. Zo kun je jouw kennisgebieden als network professional blijven voeden. Alle ontwikkelactiviteiten volg je via de stichting ‘Praecellenti.

Werken op hoog niveau, beloond op hoog niveau

Salaris en arbeidsvoorwaarden

Je gaat deel uitmaken van een team met het hoogste kennisniveau van Nederland. Daar hoort natuurlijk een bovengemiddeld salaris bij, maar ook een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden. Benieuwd naar alle redenen waarom meer dan 100 collega’s al meer dan 5 jaar bij ons werken? Neem contact met ons op óf met een van onze ervaren professionals.

Stel je vraag via het formulier of bel Nick of Jerry:

Nick van Vuuren

Recruiter
+31 6 549 604 88
nick.vanvuuren@routz.nl

Jerry Schouten

Recruiter
+31 6 555 512 61
jerry.schouten@routz.nl

"*" geeft vereiste velden aan