Wat is Routz?

Het IT-netwerk vormt het hart van de IT-infrastructuur binnen elke organisatie. Als Routzer zorg je ervoor dat dit hart altijd klopt. Van advies en ontwerp tot de bouw en het beheer van netwerkinfrastructuren, samen verzorgen we alles van A tot Z. Wat de eisen en wensen van onze klanten ook zijn, wij zorgen voor een betrouwbaar netwerk dat altijd beschikbaar is. Alles op het afgesproken niveau en binnen de afgesproken termijn.

Wij zorgen ervoor dat het hart van organisaties klopt

Wat ga je doen?

Van beheer tot aan strategische adviestrajecten over de infrastructurele toekomst, we bieden onze klanten diensten op alle denkbare niveaus.

Onze grootste kracht zit echter in het ontwerpen én bouwen van complexe netwerkoplossingen. In de praktijk betekent dit dat je vaak voor langere tijd aan een klant gebonden bent. Soms individueel, maar meestal in een omgeving met andere Routzers.

In welke rol wil jij verder groeien?

Routz onderscheidt verschillende rollen binnen Networking. Bij elke rol hoort een specifiek opleidingstraject, waarin we je van A tot Z begeleiden. Denk aan de rol van;

  • Engineer
  • Lead Engineer Designer
  • Architect
  • Business Consultant.
– Dennis
Via Praecellenti volgde ik al hele toffe en leerzame persoonlijke vaardigheden ontwikkeltrajecten
Lees meer
– Dennis
– Dennis

Panel:

Naam: Dennis Bultink
Leeftijd: 48 jaar
Woonplaats: Den Haag
Functie: Netwerk designer
Opleiding: Technische Hogeschool Rijswijk – richting ‘Telematica’ (nu Haagse Hogeschool in Delft)

Wat is je achtergrond?

“Mijn loopbaan startte in 2000, direct na mijn studie. Ik was afgestudeerd aan de Technische Hogeschool Rijswijk – nu de Haagse Hogeschool – en kon meteen aan de slag bij Ordina, m’n stage adres. Daar heb ik zo’n 10 jaar gewerkt als netwerk engineer. Tussen 2010 en 2012 werkte ik al bij Routz, daarna ben ik 4 jaar ZZP’er geweest en via wat omzwervingen startte in 2018 mijn tweede leven bij Routz.”

Hoe kwam je bij Routz terecht?

“Bij Ordina had ik een paar mensen van Routz leren kennen en de verhalen die ze vertelden, spraken me erg aan. Toen ben ik in gesprek gegaan en kon vrijwel meteen aan de slag. Na een paar jaar kwam er een kans voorbij om bij een oude klant als projectmanager aan de slag te gaan, een rol waar ik ook erg nieuwsgierig naar was. Dat heb ik daarna ook nog een paar jaar als ZZP’er gedaan, maar op de lange termijn zag ik mezelf als eenpitter niet gelukkig worden. Routz gaf destijds al aan dat ‘de deur altijd voor me openstond’ en dat heb ik onthouden. Sinds 2018 ben ik weer in dienst.”

Wat voor werk doe je?

“Ik werk nu als netwerk designer, dus houd me vooral bezig met projecten op het gebied van netwerkinfrastructuur. Denk aan grote kantoorverhuizingen of de bouw van nieuwe fabrieken. Ik maak deel uit van een projectteam dat alle eisen en wensen inventariseert en vertaalt naar een high level design en vervolgens naar een low level design. Hiermee kunnen externe partijen aan de slag bij de installatie en configuratie van apparatuur.”

Hoe ziet je werkweek eruit?

“Ik werk 1 dag vanuit huis, 3 dagen bij de klant en 1 dag vanuit het Routz kantoor in Den Haag. Op dit moment werk ik in een projectteam van zo’n 15 man aan twee meerjarige projecten; de bouw van een waterstoffabriek op de Tweede Maasvlakte en een nieuwbouwproject in Oman. Letterlijk en figuurlijk grote uitdagingen, maar ook erg leuk.”

Waar ben je het meest trots op?

“Een paar jaar geleden werkte ik aan een IT/security project bij een bank die veel last had van DDoS-aanvallen. Dankzij de ontwikkeling en implementatie van een mooie security-oplossing is de bank nu een stuk beter beschermd tegen dergelijke cyberaanvallen. Bij de projecten waar ik me nu mee bezighoud, kost vertraging al snel heel veel geld. Dus als het lukt om alles volgens de afgesproken tijdlijn af te ronden, geeft dat veel voldoening.”

In welke richting wil je verder groeien?

“Ik zou mezelf wel meer willen ontwikkelen richting een consultancyrol. Daar heeft Routz een mooi traject voor van een jaar. Via Praecellenti volgde ik al eerder hele toffe en leerzame soft skills trajecten met externe trainers. Het maakt je bewuster van wat je doet bij de klant, wat je kan doen om jezelf beter te profileren en welke opdrachten het beste bij je passen. Inmiddels geef ik binnen Routz ook zelf regelmatig presentaties die in het teken staan van de ondernemende professional.”

Wat maakt Routz anders dan anderen?

“Routz organiseert regelmatig social events, zoals een wintersport, hardloopevents en  technische avonden. Dat maakt Routz niet uniek, maar ik vind dat wel erg leuk. Waarin Routz zich écht onderscheidt is het teamgevoel en de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Of je nou starter bent of iemand met veel ervaring, je kunt blijven groeien. Daarbij heb je altijd mooie opdrachten in het verschiet.”

Praecellenti: van leren naar excelleren.

Opleidingen en trainingen

Om een excellente professional te blijven, moet je je blijven ontwikkelen. Routz biedt Network Operations medewerkers dan ook ontwikkeltrajecten aan op basis van verschillende ontwikkelpaden. Deze bestaan uit (technische) productcertificeringen, vaktechnische trainingen, opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en diverse vormen van individuele begeleiding. Zo kun je jouw kennisgebieden als network professional blijven voeden.

Alle ontwikkelactiviteiten volg je via de stichting ‘Praecellenti.

Werken op hoog niveau, beloond op hoog niveau.

Salaris en arbeidsvoorwaarden

Je gaat deel uitmaken van een team met het hoogste kennisniveau van Nederland. Daar hoort natuurlijk een bovengemiddeld salaris bij, maar ook een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden.
Benieuwd naar alle redenen waarom meer dan 100 collega’s al meer dan 5 jaar bij ons werken? Neem contact met ons op óf met een van onze ervaren professionals.

Stel je vraag via het formulier of bel Nick of Jerry:

Nick van Vuuren

Recruiter
+31 6 549 604 88
nick.vanvuuren@routz.nl

Jerry Schouten

Recruiter
+31 6 555 512 61
jerry.schouten@routz.nl

"*" geeft vereiste velden aan