Cyber security: topkwaliteit in veiligheid

Wat is Seqrit?

Routz is al sinds 1994 actief in het beveiligen van Information Technology (IT) en Operational Technologie (OT). Naast het adviseren op het gebied van cybersecurity, maken we ook beleid en implementeren we werkbare oplossingen. Door beleid te vertalen naar security roadmaps en concrete acties, helpen we opdrachtgevers aan een veilige ICT-werkomgeving.

‘Onze klanten willen niet voor iedereen goed bereikbaar zijn’

Wat ga je doen?

Als expert op het gebied connectivity en het beveiligen ervan, bieden we onze klanten diensten aan op alle denkbare niveaus. Van pentesten en het inventariseren van risico’s tot strategische adviestrajecten over de beveiliging van de infrastructuur. Hierbij werken we aan de hand van controles, gebaseerd op best practices en normen van ISO 27001/27002, NEN 7510 en IEC 62443.

In welke rol wil jij verder groeien?

Operationeel, tactisch, strategisch: vanuit SeqrIT werken we op alle besturingsniveaus binnen het (cyber)security domein. Binnen deze niveaus vullen we alle denkbare rollen in. Van security engineers tot aan senior consultants die zich bezighouden met strategische planningen. In welke rol wil jij groeien?

– Markwin
Ik lever met m’n werk een bijdrage aan de nationale veiligheid
Lees meer
– Markwin
– Markwin

Panel:

Naam: Markwin Romijn
Leeftijd: 52 jaar
Woonplaats: Spijkenisse
Functie: Security consultant
Opleiding: hbo

Wat is je achtergrond?

“De eerste 10 jaar van m’n loopbaan werkte ik als netwerk engineer, -designer en -consultant voor eindgebruikers. Vervolgens ging ik aan de slag als system engineer bij een leverancier van netwerk- en securityproducten. Dat heb ik zo’n 15 jaar gedaan. Daarna volgde nog diverse consultancy bedrijven waar ik in verschillende security rollen actief was. Toen het net voor corona minder ging met het bedrijf waar ik werkte, maakte ik de overstap naar Routz.”

Wat gaf de doorslag om voor Routz te kiezen?

“Ik ken Routz eigenlijk al vanaf de oprichting en heb altijd een goede indruk van het bedrijf en medewerkers gehad. Het is een toonaangevende speler in de markt met veel kennis en kunde. Ze adviseren niet alleen, maar bouwen ook zelf voor klanten. Veel consultancy bedrijven roepen vooral wat, Routz maakt het ook waar. Hiermee onderscheidt Routz zich van veel andere organisaties. Daarbij zijn ze actief in verschillende sectoren wat zorgt voor stabiliteit en continuïteit. Dat vind ik ook belangrijk.”

Waar werk je op dit moment?

“Momenteel werk ik aan Operational Technologies security projecten bij twee internationale opdrachtgevers. De ene levert maritieme, technische producten aan onder meer het Ministerie van Defensie, de ander is actief in de olie- en gasindustrie. Twee totaal andere werelden waar je tijdens je werk ook een uniek inkijkje in krijgt. Omdat elke organisatie te maken krijgt met security vraagstukken, kom je in aanraking met allerlei branches.”

Waar houd je je zoal mee bezig?

“Het vakgebied is breed, dus dat kan van alles zijn. Denk aan het beoordelen van systemen op kwetsbaarheden, het schrijven van security architectuur, security testen, het doen van audits. Waar staat een opdrachtgever als het gaat om ISO27001 of IEC62443 certificering? Je moet je goed kunnen verplaatsen in de problematiek om de juiste processen en technische security maatregelen te kunnen opstellen, dus ook weten welke methodieken hackers kunnen gebruiken om ergens binnen te komen, dat soort dingen.”

Waar ben je het meest trots op?

“Ik vind het mooi dat ik veiligheid en beveiliging van bedrijven naar een hoger niveau kan tillen. Dat ik met mijn werk een bijdrage kan leveren aan de nationale veiligheid, dat geeft me natuurlijk wel een goed gevoel.”

In welke richting wil je verder groeien?

“Ik heb de afgelopen 30 jaar op het gebied van networking zo’n beetje alles wel gedaan, maar zit in de OT en IT security helemaal op m’n plek. Misschien nog iets meer richting de security architectuur. Ik blijf mezelf wel graag uitdagen en zoek altijd naar de complexere opdrachten. Dat houdt me scherp. Vanuit onze overheid en de EU komt er steeds meer wetgeving waaraan bedrijven moeten voldoen, dus aan werk geen gebrek.”

Wat maakt Routz tot de ideale werkgever?

“Routz is een betrokken organisatie die z’n sporen heeft verdiend op het gebied van networking en security, waar je kan werken aan interessante en uitdagende opdrachten. Natuurlijk betaalt Routz ook goed, maar uiteindelijk is leuk en leerzaam werk belangrijker dan geld. Daarbij ben ik in al die jaren geen werkgever tegengekomen die meer doet om z’n mensen tot hun recht te laten komen. Die alle mogelijkheden biedt om je optimaal te ontwikkelen in de richting die jij wilt.”

Praecellenti: van leren naar excelleren

Opleidingen en trainingen

Om een excellente professional te blijven, moet je je blijven ontwikkelen. Routz biedt Network Operations medewerkers dan ook ontwikkeltrajecten aan op basis van verschillende ontwikkelpaden. Deze bestaan uit (technische) productcertificeringen, vaktechnische trainingen, opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en diverse vormen van individuele begeleiding. Zo kun je jouw kennisgebieden als network professional blijven voeden. Alle ontwikkelactiviteiten volg je via de stichting ‘Praecellenti.

Werken op hoog niveau, beloond op hoog niveau

Salaris en arbeidsvoorwaarden

Je gaat deel uitmaken van een team met het hoogste kennisniveau van Nederland. Daar hoort natuurlijk een bovengemiddeld salaris bij, maar ook een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden. Benieuwd naar alle redenen waarom meer dan 100 collega’s al meer dan 5 jaar bij ons werken? Neem contact met ons op óf met een van onze ervaren professionals.

Stel je vraag via het formulier of bel Nick of Jerry:

Nick van Vuuren

Recruiter
+31 6 549 604 88
nick.vanvuuren@routz.nl

Jerry Schouten

Recruiter
+31 6 555 512 61
jerry.schouten@routz.nl

"*" geeft vereiste velden aan